Yeni eklenen haberleri okumak için TIKLA!

Ölü piksel nedeniyle ekranda iz kalma sorunu; Hayalet Ekran (Ghost Screen) düzeltme



Bilgisayar, telefon gibi cihazlarda herhangi bir görüntü uzun süre değişmeden durarsa ekranda iz sorunu meydana geliyor. Bunun değişik tanımlamaları var; ölü piksel sorunu, renk kayması, ekran yanması, hayalet ekran (ghost screen) gibi kavramlar bu soruna işaret ediyor.



Ölü piksel sorunu tüm ekranlı cihazlarda meydana gelebiliyor. Bu nedenle cihazlarınızda mutlaka 5 dk sonra otomatik devreye giren ekran koruyucu olmalı veya cihaz ekranı kısa bir süre sonra (Örnek: 10 dk) sonra kapatmalıdır.



Ekranda meydana gelen ekran arkasındaki hayalet görüntü yani ölü piksel sorununun bazıları düzeltilebiliyor. Donanım kaynaklı ölü piksel sorunu düzeltilemez, ekran değişimi gerektirir.



[post_ads]


Ekranda iz kalma sorunu nasıl çözülür?




  • Android bir cep telefonunuz varsa "Dead Pixels Test and Fix" adlı uygulama yapması gereken işlevi yerine getiriyor. Uygulama ekranda saniyede binlerce farklı renk tonu vererek ölü pikselleri yazılımsal olarak canlandırmayı hedefliyor. 1 saat kadar bu uygulamayı çalıştırın ekran düzelmezse sorun yazılımsal değil demektir.





Dead Pixels Test and Fix 'in onarma yaparken oluşturduğu görüntüler








  • Dilerseniz uygulama kullanmadan aşağıdaki özel hazırlanmış videoyu tam ekran yaparak 1 saat cihazınızda açın. Ekranınızdaki ölü pikselleri onarmaya çalışan renk değişimleri faydalı olacaktır.







[post_ads_2]


Lokosit

3 yorum

  1. cep telefonumda gerçekten bu sorun oldu. telefonuma bu uygulamayı kurdum ve düzeltti. denemenizi tavsiye ederim.
  2. huawei p20 lite daki ekrandaki iz sorununu gidermistir.
  3. iyi
© demo ‧ Tüm hakları saklıdır. Distributed by Lokosit