Yeni eklenen haberleri okumak için TIKLA!

Boşanan kadın cinayetlerinin nedenleri



Bugüne kadar sıkça gündeme gelen boşanma sonucunda meydana gelen kadın cinayetlerinin hiç konuşulmayan gerçek sebepleri.



NOT: Her ne olursa olsun insan canına kastetmek en büyük suç ve günahlardandır.



Gerçekten cinayete maruz kalan kadınlar hep masum, katil olan erkekler hep birer canavar mı? Yoksa kadın hegemonyasına maruz kalan erkeğin düzene başkaldırısı mı?



[post_ads]



Suç erkeklerin değil kadına pozitif ayrımcılık veren adalet sisteminin. Bu adaletsizlik yüzündenden de kadını hep haklı bulan toplum düzeni. Eski çağlarda ezilen kadının, günümüzde çağdaş ve modernleşen dünya adı altında erkeği ezecek kadar güçlenip alt etmesi.






Boşanan erkeği zorlu bir süreç ve hayat bekler


Boşanmış kadınlar neden cinayate kurban gidiyor?



İşte tarafsız bakış açısıyla, yozlaştırılan toplumun sonucu gerçek sebepler...



1) Yaradılıştan gelen erkeğin kadını sahiplenme içgüdüsü ve ayrılığı kabullenememesi





Eşini seven erkek, kadının boşanmaya giden sürecini kabullenememesi sonucu depresyona girer. Yaradılıştan gelen kadınını sahiplenme duygusu onun başka bir erkekle tekrar bir hayat kurmasını kabullenmeyecek, erkeği çıldırtacak bir noktaya ulaştırabilecektir.




2) Evli kadınların daha çok zina yapar hale gelmesi





Sadece kadınlar mı zina yapıyor erkekler de aynı oranda suçlu diyeceksiniz hemen. O eskidendi güzelim. Sosyal medyanın fendi evli erkeği yendi.



Evli kadınlar, Facebook, instagram vb. mecralarda daha çok takılıyor, buradan sanal ilişki yaşıyor. Bir göze batan gerçek daha; çalışan evli kadınların iş yerindeki erkeklerle zina olaylarının artması.



Buralardan bulunan erkeklerle anlaşılarak çocuklarını bile gözü görmeyerek eşinin nikahı altında başkasıyla evliymiş gibi yaşanması. Hatta bazı kadınlar çocukları da yanında götürüyor ve babaya göstermiyor. Erkeğin gözünün dönmesine sebep oluyorlar.



Benim buradaki görüşüme katılmayanlar boş laf yapmayıp 2019 - 2020 Esra Erol'da bölümlerini izleyerek boş laf yapmasınlar.


3) Kadınların mahkemelerden, boşandıktan sonraki hayattan korkmaması





Neden korksunlar ki... En başından söyledik adelet sisteminde kadına pozitif ayrımcılık var. Boşanan kadınlardan erkekler kadar yıkıma uğrayan mı var sanki. Avukat görüşüdür; kadınlar mahmede 90% haklıdır.



Erkeğe ne oluyor da yıkım mı oluyor?


  • Kadın her ne olursa olsun düğündeki tüm takıları kazanır düğün kasediyle ve şahitlerle de ispat eder kaçarı yoktur. Minumum 50.000 TL kazanır.

  • Genellikle tazminat kazanır. En düşük tazminat 14.000 TL.

  • Nafaka kazanan hep kadındır. En düşük nafaka 400 TL ve çocuk varsa 350 TL de çocuğa öder. Toplam 750 TL mutlak ödeme zorunluluğu. Ödeyemezse sürekli parçalar halinde hapis yatar.

  • Mal rejiminden dolayı kadın erkeğin evlilikte varsa malının yarısını da böler.



Buradan görüleceği gibi hiç malı olmayan bir erkek yuvarlak hesap boşanmadan mahkeme masraflarıyla birlikte 80.000 TL borçla çıkar.



Maddi yıkımın yanı sıra manevi bir çöküntü süreci. Boşanan erkek toplumdan soyutlanır. Örneğin: bir daha evine misafir gelmeyecektir.



Gelelim erkek nasıl bir ödeme yükümlülüğü ile karşı karşıya kalıyor

2350 TL asgari ücretle yaşayan erkek yaşar mı görelim. 2350 TL maaş - 750 nafaka = 1600 TL kalır maaştan. Her ne olursa olsun bu para ödenecektir.



Peki takı ve tazminat için ödecek miktar. 1600 TL'nin 1/4'ü de buna girder yani 1600 TL - 400 TL = 1200 TL maaş ile hoş geldin yeni hayatım :(



1200 TL maaşla erkek tekrar evlenmesi mucize olur bence yaşayamaz bile. Sokayım sizin adalet anlayışınıza.



Kadın, yukarıdaki tüm kazanımların yanı sıra ölen babasının emekli maaşını da alır ve 1150 TL ye eşten emeklilik + 2000 TL babadan emeklilik = 3150 TL yeni hayatında çalışmadan ele geçen para.



[post_ads_2]


4) Boşanmalardan sonraki çocuğun velayet sorunu







Boşanma sonrası çocuklar genellikle öç alma aracı olarak kullanılır. Ebeveynler karşı tarafa düşman eder. Polis ve Jandarma zoruyla çocuklar zoraki görülür veya zorla haftalık 1 günlük görme süresi kullanılır.



Anne de bir kız çocuğu kalmışsa ve üvey baba sorunu baş gösterirse, boşanan erkek için çocuk istismarı düşüncesi ile sancılı bir süreç başlar.


Yukarıdaki sebepler benim öngördüğüm şeyler ve sadece beni bağlar. Eklemek istedikleriniz varsa yorum yazabilirsiniz.


Lokosit

2 yorum

  1. aşk acısı da neymiş sen hiç boşandın mı :)
  2. Bu süreci atlatmanın. Kolay bir yolu bir ilacı yokmudur Allah vermsin ne bileyim
© demo ‧ Tüm hakları saklıdır. Distributed by Lokosit