Yeni eklenen haberleri okumak için TIKLA!

Araba Nasıl Vurdurulur?




Akü bittiğinde vurdurma yöntemiyle çalıştırmanın püf noktaları:


Akü bittiğinde ya da zayıflayıp marş basmaz durumdaysa ilk akla gelen yöntem vurdurma yöntemidir. Farlar, bilgi eğlence sitemi, iç aydınlatmalar veya açık kalan farklı cihazlar yüzünden akü biter. Soğuk kış aylarında eğer arabanızın aküsü zayıf ise aracınız çalışmayabilir. Bulunduğunuz mekanda aracınızın aküsünü değiştiremiyor veya takviye veremiyorsanız en bilindik yöntem olan araba burdurma yöntemini kullanmanız işe yarayacaktır.




Arabanıza ve Motoruna zarar vermeden sağlıklı bir şekilde vurdurma nasıl olmalıdır;


Arabanızı birkaç kişi bulup olabildiğince hızlı ittirmeniz gerekir. Öncelikle kontağı yarım çevirip aracın hareket etmesini sağlayın araba biraz hızlanınca ayağınız debriyaj da iken ikinci vitese takın. Araç ikinci viteste ve debriyaja tam basılı şekilde hızlanınca ya kadar kalsın. Belli bir hıza ulaşınca ayağınızı debriyajdan çekin.



[post_ads]


Takviye verme yöntemi de kullanılabilir nasıl mı?


Aracınızda takviye yapabilmek için iki tane takviye kablosunun bulunması gerekir. Aracınızın olduğu yere farklı bir araç getirerek veya aracınızda bir akü bulunuyorsa aynı kutup başlarına kabloları bağlayarak kontağı açıp marşa basmak yeterli olacaktır bu yöntem aracınızın çalışmasını sağlayacaktır. Vurdurma, takviye gibi durumları olabildiğince az uygulamak gerekir. Aracınız sürekli çalışmıyor ve sürekli vurdurma durumunda kalıyorsanız akünüzü en yakın zamanda değiştirmeniz gerekir. Aküyü değiştirmek tek başına bazen yetmeyebilir. Arabanızın elektrik aksamında ya da kablolarında akım kaçağı olabilir bunu işinde uzman olan kişilerce gerekli olan cihaz yardımıyla tespit edilip o kaçağın önüne geçilmesi gerekir. Böyle bir inceleme yapılmazsa ve sorun aküde değil kablolardaki akım kaçağında ise akünüz tekrar boşalacaktır ve yeni akü taktırmak bir çözüm olmayacaktır. O yüzden durgun akım ve alternatör akım testleri uygulanmalıdır. Bu testlerde kablolar sağlam ise akünüzü değiştirip bu sorunu çözmüş olacaksınız.






Akü takviyesi



Akünün bitmemesi için dikkat edilmesi gereken unsurlar:



  • Aracı terk etmeden önce aracın elektrik ile çalışan aletleri kontrol edilmeli.

  • Teyp, radyo açık bırakılmamalı.

  • Farlar açık olmamalı ve far anahtarının kapalı konumda olması gereklidir.




[post_ads_2]



Akümülatör şarj olmuyorsa sebebi nedir?



Akünüzün şarj olmadığını ön göstergede kırmızı renkli akü lambasının yanmasıyla fark edersiniz. Bunun nedeni V kayışı olabilir. V kayışının kopması veya zarar görüp parçalanmasında işlevini yerine getirememesinden dolayı aküyü şarj edemeyecektir. Bir diğer nedeni ise alternatör olabilir. Su, yağ veya benzeri maddeler şarj dinamosu üzerine gelmişse veya alternatör içindeki elemanlar zarar görmüşse şarj üretemeyecektir ve bundan dolayı akü şarj olamayacaktır. Aracınızın periyodik bakımlarını zamanında yaptırmak ve eksiklerini biran önce gidermek hem sizin güvenliğiniz hem de sizin yarı yolda kalmamanız için önemlidir. Akü aracın elektrik ile çalışan her elemanın çalışmasını sağlamaktadır farlar, tavan aydınlatmaları, bilgi eğlence sistemi ve en önemlisi aracı çalıştırmada marş basmak için o yüzden akünüzün bakımlarının düzenli olması bakımı olmuyorsa belirli zaman aralıklarında değişmesi gerektiğini unutmayınız.


Lokosit

1 yorum

  1. Bu haber için seçtiğiniz fotoğraf beni başka dünyalara saldı :)
© demo ‧ Tüm hakları saklıdır. Distributed by Lokosit